Flo - The House of Fashion

De-a lungul timpurilor, cea mai mare preocupare a oamenilor creativi a fost conservarea frumosului în timp. Au încercat prin pictură, scris și muzică, dar nimic nu reușește să păstreze vie amprenta vremurilor apuse… doar locurile. Iată de ce, este demnă de admirație tenacitatea cu care unii arhitecți și designeri, prin proiectele lor, reușesc să conserve frumosul pentru generațiile viitoare.

În 2019, echipa de designeri AB + Partners a conceput și creat o veritabilă capsulă a timpului, în inima centrului vechi al Chișinăului. Este vorba despre proiectul „FLO – the House of Fashion”, un design de interior clasic, gândit ca un exercițiu de revitalizare a istoriei.

Au fost păstrate elementele de rezistență din arhitectura casei, fiind înlocuite finisajele și adăugată multă culoare, după modelul caselor nobiliare din însorita Italie.

Un moment relevant este și faptul că s-au păstrat elementele de structură. De exemplu, a fost conservată intact o sobă, iar în imediata sa apropiere a fost fixată o perdea pentru cabina de probă. Mobilierul minimalist a fost integrat foarte organic în întregul design interior, adăugând eleganță, dar și funcționalitate întregii încăperi.

Piesa de rezistență a întregului proiect este, cu siguranță, introducerea frescelor italiene pe tavanele încăperii. Acestea nu doar că au completat gama cromatică, ci au definitivat scopul prioritar al viziunii: o atmosferă unică, caldă, armonioasă și confortabilă, grație culorilor deosebite și stilului minimalist.
Extindeți descrierea
Scrie la compania Afișează contacte