Termeni și condiții

1. Acceptarea regulilor (contractului de utilizare) a platformei online24.md

Termenii și condițiile de utilizare a platformei online24.md constituie în întregime un acord încheiat între D-ră și EMPREUS ONLINE S.R.L., C/F 1022600030886, cu adresa juridică: Mun. Chișinău, str. Independenței 1A of. 182, MD2043. Serviciile și conținutul site-lui online24.md vă sunt oferite condiționat prin acceptarea D-ră fără nici o modificare a prezentului contract. Dacă nu sunteți deacord sau nu acceptați în mod integral termenii și condițiile indicate în acest document, nu folosiți site-ul online24.md sau serviciile oferite de acesta. Prin utilizarea site-lui online24.md D-ră acceptaţi și respectați termenii de utilizare descrişi în continuare.

Vă atenționăm că EMPREUS ONLINE S.R.L. poate revizui / modifica acest document oricând. Pentru a fi la curent cu modificările aduse, vă recomandăm să revizuiți periodic această pagină. Folosirea în continuare a platformei online24.md reprezintă acceptarea oricăror modificări aduse în prezentul contract.

În cazul divergențelor între versiunile RO / RU a termenilor și condițiilor de utilizare a platformei - prioritate are versiunea în limba de stat.

2. Termeni folosiți

 • Site / platformă - pagina web online24.md cu toate paginile și secțiunile acesteia
 • Utilizator - orice persoană fizică sau juridică care accesează site-ul online24.md
 • Anunț - ofertă publică lansată de un utilizator al platformei, în care este prezentat un produs / serviciu cu scopul comercializării, închirierii sau schimbului acestuia.
 • Moderator - persoane ce activează în cadrul EMPREUS ONLINE S.R.L., care verifică informațiile postate pe platforma online24.md

3. Descrierea serviciilor

online24.md - este un portal de anunțuri, ce oferă utilizatorilor (pers. fizice sau juridice) spațiu de publicitate pe internet și acces la o bază de date formată din anunțuri și companii deja înregistrate pe platformă. Serviciile oferite de EMPREUS ONLINE S.R.L. prin intermediul site-lui online24.md se impart în 2 categorii, după cum urmează:

 • Servicii gratuite:
  - accesul la baza de date de anunțuri adăugate de alți utilizatori ai platformei
  - accesul la baza de date de companii înregistrate pe platformă
  - posibilitatea de a adăuga un anunț gratuit la fiecare 30 zile în categoriile: Imobiliare, Transport, Electronice, Electrocasnice, Construcție/reparație, Casă și grădină, Haine, încălțăminte și accesorii, Lumea copiilor, Gospodăria țărănească, Business, Servicii, Oferte de lucru, Odihnă și sport, Cunoștință. 
  - posibilitatea creării profilului companiei utilizatorului, în compartimentul "Companii".
  - posibilitatea de a modifica / șterge anunțurile proprii în orice moment.
  - posibilitatea de comunicare cu alți utilzatori prin intemediul canalelor de comunicare disponibile.
 • Servicii contra plată. Toate serviciile gratuite, plus:
  - Posibilitatea adăugării unui număr nelimitat de anunțuri în orice categorie. După postarea anunțului gratuit, fiecare anunț suplimentar este taxat cu 1 Leu.
  - Posibilitate evidențierii anunțurilor proprii cu culoare. Costul serviciului este de 2 lei/anunț pentru 24 ore. 
  - Posibilitatea fixării anunțurilor proprii în blocul 'TOP' pe pagina anunțurilor. Costul serviciului este de 2 lei/anunț pentru 24 ore. Anunțul este fixat în blocul 'TOP' din categoria anunțului.
  - Posibilitate evidențierii companiei proprii cu culoare. Costul serviciului este de 30 lei/companie pentru 5 zile. 
  - Posibilitatea fixării companiei proprii în blocul 'TOP' pe pagina companiilor. Costul serviciului este de 20 lei/companie pentru 5 zile. 
  - Posibilitatea decorării paginii companiei proprii. Costul serviciului este de 50 lei/ 30 zile
  - Posibilitatea închirierii locurilor publicitare pe site (plasare de banere). Mai multe detalii despre serviciu găsiți aici - PUBLICITATE.
  *Prețurile la servicii pot varia. Prețul fix pentru fiecare serviciu este comunicat înnaintea plasării comenzii. 

4. Suplinirea contului. Achitarea și livrarea serviciilor. 

Serviciile contra plată sunt disponibile pentru fiecare utilizator înregistrat al platformei online24.md. Aceste servicii pot fi solicitate și achitate fie din contul utilizatorului pe platformă, fie prin intermediul cardurilor bancare în momentul solicitării serviciului. Pentru o comoditate maximă, recomandăm suplinirea contului utilizatorului pe platformă, iar ulterior accesarea serviciilor contra cost cu achitarea acestora din contul intern al utilizatorului.

Suplinirea contului este disponibilă prin 2 metode:

 • Card bancar Visa / Mastercard - Plata online se face în condiții de siguranța maxima folosind ca instrument de plată cardul de plată, care permite efectuarea de tranzacții online. După efectuarea plății veți primi o confirmare de plata pe adresa dvs. de email. Procesatorul de plata folosește un sistem securizat, bazat pe ultima versiunea a standardului de securitate 3D-Secure ceea ce înseamnă o nouă abordare globală a autentificării cumpărătorilor în tranzacții sigure online. Aceasta măsura de siguranța presupune redirecționarea utilizatorului în momentul efectuării plații pe o pagina securizata maib unde autentificarea fiecărui deținător de card se face prin atribuirea unui cod de unică folosințe pentru fiecare tranzacție online. Rambursarea mijloacelor bănești se efectuează doar pe cardul de plată care a fost folosit pentru achiziție.
  Pentru a efectua o plată, va trebui să introduceți detaliile cardului dvs. bancar. Transferul acestor informații se face în conformitate cu toate măsurile de securitate necesare. Informațiile sunt transmise în formă criptată și sunt stocate numai pe un server specializat al sistemului de plăți.
  Pentru efectuarea plății vor fi solicitate următoarele date: 
  - Numărul cardului (16 cifre)
  - Data expirării (luna și anul)
  - Codul CVC sau CVV (3 cifre)
  - Numele și prenumele de pe cardul de plată.
  Toate achitările se procesează in moneda naționala - MDL (lei moldovenești). În cazul În care valuta operațiunii diferă de valuta achitării, convertirea sumei operațiunii se efectuează conform cursului la operațiunile cu carduri din ziua decontării, al băncii emitente. La utilizarea acestei modalități de plată - nu se eliberează factură fiscală, cu excepția cazurilor când aceasta va fi solicitată de utilizator și numai în cazul în care utilizatorul a creat pe platformă pagina oficială a propriei companii.
  *menționăm - suma minimă de alimentare a contului folosind această modalitate de plată este de 10 lei.

 • Transfer bancar (pentru pers. juridice), cu eliberarea facturii fiscale.
  Această modalitate este destinată companiilor rezidente din R. Moldova. Factura fiscală se emite în sistemul informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice „e-Factura”.  Prin acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a platformei, persoanele juridice acceptă primirea facturilor fiscale în format electronic și nu vor solicita tipărirea Facturii fiscale pe suport de hârtie.
  Pentru a primi e-Factura, utilizatorul va indica ca modalitate de suplinire a contului 'Transfer bancar' - și va efectua plata la rechizitele indicate în contul generat. 

Plaforma online24.md este complet automatizată, ce permite utilizatorilor acces direct la solicitarea serviciilor (cu excepția vânzării spațiului publicitar prin intermediul banerelor) și achitarea acestora prin orice metodă disponibilă. 
La solicitarea oricărui serviciu, platformă vă afisează modalitățile de plată disponibile. După ce plata a fost efectuată, serviciul este oferit momentan. Odată ce serviciul a fost activat - acesta nu poate fi anulat.
Solicitările de retur se vor analiza în conformitate cu Legea nr. 105-XV din 13 martie 2013 privind protecția consumatorilor. 

5. Responsabilităţile utilizatorului

 • În calitate de utilizator al platformei online24.md, D-ră sunteți direct responsabil atât de acțiunile proprii cât și de consecințele pe care acestea le pot avea.
 • Sunteți de acord că toate informațiile și materialele pe care D-ră le încărcați pe platformă și le puneți la dispoziția altor utilizatori revin în responsabilitatea D-ră directă. Fiecare utilizator este direct responsabil de orice informație distribuită în mod public pe portalul online24.md.
 • Utilizatorii sunt responsabili direct să suporte plata despăgubirilor cauzate de acțiunile proprii.
 • În momentul publicării anunțului, utilizatorul acordă online24.md o licență neexclusivă, nelimitată teritorial și gratuită cu privire la înregistrarea, multiplicarea și distribuirea întregului anunț sau a unei părți din acesta în vederea afișării acestuia în cadrul platformei, precum și în vederea distribuirii acestuia către partenerii online24.md prin intermediul cărora se asigură promovarea platformei, precum și în orice loc pe internet, inclusiv pe motoarele de căutare/rețelele sociale.

La plasarea anunțurilor pe site, utilizatorii trebuie să respecte următoarele reguli:

 • Titlul anunțului trebuie să corespundă categoriei în care este adăugat
 • Titlul anunțului nu trebuie să conțină caractere speciale, ex. "#$%^*"
 • Titlul anunțului nu trebuie să conțină elemente (cuvinte, caractere) ce se repetă, ex. "vind, vind, vind"
 • Titlul anunțului nu trebuie să conțină date de contact
 • Titlul anunțului nu trebuie să conțină caractere minuscule si majuscule încurcate, cu excepția abrevierilor (TV, WIFI, USB, etc). Ex. (VinD mObIL)
 • Imaginile anunțului nu trebuie să conțină: Inscripții, date de contact, text, preț sau orice alte elemente.
 • Imaginile anunțului trebuie să fie relevante anunțului și categoriei unde sunt plasate.
 • Imaginile anunțului trebuie să aparțină autorului anunțului. Utilizatorul se obligă să nu folosească imagini care încalcă drepturile de autor sau de proprietate intelectuală
 • Nu sunt permise imagini cu scene de violență, caracter erotic sau viziuni extrimiste.
 • Este permisă utilizarea imaginilor în care este vizibil logo-ul companiei, cu condiția că utilizatorul publică anunțul din numele companiei înregistrate pe portal.
 • Sunt permise spre publicare doar video-urile relevante anunțului și categoriei unde sunt plasate.
 • Pe platformă nu este permisă publicarea materialelor ce contravin eticilor morale și legislație în vigoare a R. Moldova.
 • Este interzisă postarea anunțurilor cu produse sau servicii interzise de legislația in vigoare a R. Moldova.
 • Este interzisă publicarea materialelor ce conțin viruși sau alte programe dăunătoare.
 • Nu este permisă publicarea de informații/materiale pentru care nu aveți dreptul legal de transmitere sau difuzare.
 • Nu este permisă postarea informațiilor/materialelor legate de "scheme financiare piramidale"
 • Nu este permisă postarea informațiilor/materialelor legate de sex, violență, vânzare organe sau orice alte informații cu impact imoțional
 • Este interzisă publicarea materialelor discriminatorii pe orice criteriu.
 • Este interzisă publicarea materialelor legate de jocuri de noroc

În toate modulele de comunicare pe site, este interzis:

 • Expedierea în masă a mesajelor publicitare, oferte sau SPAM
 • Expedierea imaginilor cu caracter erotic, violență sau extrimism.
 • Expedierea link-urilor către site-uri dubioase.

Utilizatorii se obligă la crearea contului să nu utilizeze date false privitor identitatea sa. Este strict interzis crearea conturilor pe site utilizând nume și prenume la persoane terțe.

Numele utilizatorului pe site nu trebuie să conțină informații sau caractere care contravin legislației în vigoare sau normelor etice și morale.

6. Responsabilităţile online24.md

 • online24.md acționează ca un factor pasiv în distribuția online și publicarea de conținut furnizat de către utilizatori. Nu avem obligația de a verifica conținutul publicat de utilizatori. Toate anunțurile, materialele și informațiile publicate pe portal sunt publicate "asa cum sunt transmise de utilizatori", iar online24.md nu poartă nici o responsabilitate pentru conținutul acestora. Noi nu garantăm calitatea și credibilitatea informațiilor publicate de utilizatori.
 • online24.md nu poate garanta identitatea sau autenticitatea utilizatorilor înregistrați pe platformă. Noi nu suntem și nu putem fi implicați în relațiile dintre utilizatori.
 • online24.md nu are obligația legală de a controla informațiile pe care utilizatorii le postează pe platformă. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru conținutul postat de utilizatori.
 • Afirmați în mod expres ca ați luat cunoștință cu acest document și sunteți deacord ca online24.md nu poartă răspundere pentru nici un fel de pagube indiferent de natura acestora.

7. Legături

Prezentul site poate conține legături sau trimiteri către alte site-uri. Întrucât online24.md nu are nici un control asupra acestor site-uri sau legăturii, D-ră sunteți de acord ca online24.md nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informațiilor prezente pe site-urile unor terți, la care se face trimitere de pe site-ul său. Adițional, sunteți deacord că nu suntem responsabili de plata despăgubirilor pentru nici o pagubă cauzată de astfel de astfel de legături.

8. Despăgubiri

Portalul online24.md este scutit de orice răspundere sau despăgubire (fie directă, indirectă sau de orice altă natură) față de utilizatorii platformei.

9. Restricționări

Portalul online24.md își rezervă dreptul de șterge oricare anunț, companie sau utilizator fără nici o notificare în prealabil dacă:

 • Utilizatorul nu respectă termenii și condițiile de utilizare a platformei.
 • Utilizatorul prin activitatea sa afectează în mod negativ reputația platformei.
 • Utilizatorul efectuază o activitate dăunătoare platformei.
 • Utilizatorul ofensează intenționat angajații EMPREUS ONLINE S.R.L.

10. Relaţii cu companii, care solicită servicii de promovare pe online24.md

Pe platforma online24.md pot fi afișate banere publicitare de orice natură de la companii și persoane terțe, care au solicitat acest serviciu. Întrucât platforma online24.md acționează ca un factor pasiv în distribuția online și publicarea de conținut furnizat de către utilizatori, nu purtăm nici o responsabilitate pentru conținutul banerelor publicitare. Adițional - nu purtăm răspundere pentru nici un fel de pagube cauzate în rezultatul interacțiunii utilizatorilor cu companiile ce au postat banere pe platformă.

11. Proprietatea materialelor

EMPREUS ONLINE S.R.L. nu vă transferă titlul de proprietate asupra aplicațiilor software. EMPREUS ONLINE S.R.L. deține drepturi complete și depline asupra titlului de proprietate și prin aceasta toate drepturile de autor și cele brevetate. Nu aveți dreptul să redistribuiți, vindeți, decompilați, dezasamblați aplicația software.

12. Recenzii / Comentarii

 • Recenzia este părerea subiectivă a utilizatorului platfoemei online24.md despre un alt utilizator sau companie înregistrată pe site. Recenzia poate să nu coincidă cu opinia administrației platformei online24.md. Platforma online24.md nu poartă răspundere față de recenziile publicate și nu verifică corectitudinea acestora.
 • online24.md are dreptul să blocheze recenziile, în cazul în care acestea conțin un vocabular indecent sau erori. La fel putem șterge recenziile "false" care nu reflectă experiența reală a utilizatorului față de un anunt, utilizator sau companie.
 • Platforma online24.md oferă posibilitatea utilizatorilor să plaseze comentarii la anunțuri, companii sau la alți utilizatori. Comentariul este părerea subiectivă a utilizatorului portalului online24.md. Platforma online24.md nu poartă răspundere față de comentariile publicate pe portal și nu verifică corectitudinea acestora.
 • Platforma online24.md își rezervă dreptul să modereze comentariile, inclusiv să le șteargă fără explicații, dacă acestea încalcă regulile de utilizare a platformei. 

13. Rechizite / Date Bancare

Beneficiar: EMPREUS ONLINE S.R.L.
Cod fiscal:
1022600030886
Adresa juridică: Str. Independenței 1A of. 182, MD2043, Chișinău, R. Moldova
Banca Beneficiară:
BC'MAIB'S.A. suc.'Decebal'
Cod BIC:
AGRNMD2X452
Cod IBAN:
MD79AG000000022514963652
Valuta Cont:
MDL

Ne rezervăm dreptul de a introduce modificări / corectări / completări în conținutul Termenilor și condițiilor, fără nici o notificare în prealabil. Vă recomandăm monitorizarea periodică a acestei pagini.